Börja rida

Att rida är en väldigt vanlig hobby idag och de allra flesta har någon gång provat på att rida själva eller känner någon som gör det. Det är en väldigt givande upplevelse att rida då man dels får vara ute i den friska luften en hel del men även därför att man hjälper till att ta hand om hästarna. På så vis så blir man alltså en del av gemenskapen som finns på de allra flesta ridklubbar.

Hur du börjar rida

Allt som krävs är att du låter oss veta att du vill börja rida, svårare än så är det inte. Om det är många som vill börja rida så kan du behöva ställa dig eller ditt barn i kö ett tag innan vi kan sätta igång. Därefter så kan det vara en bra idé att införskaffa den utrustning som krävs så som ridhjälm och resterande utrustning.

Att tänka på innan du börjar

Det gäller att vara lite tålmodig när det är dags att börja rida. Man kan inte förvänta sig att omedelbart få galoppera och hoppa över hinder då det tar en väldigt lång tid att lära sig hur man samarbetar med en häst på bästa möjliga sätt.

Du kan behöva hjälpa till i stallet antingen före eller efter det att du har ridit. Detta innebär att du kan behöva rykta och på andra sätt hjälpa till med den häst som du rider eller att du helt enkelt får hjälpa till med saker på ridklubben.

Ta gärna med familjen

Även om det bara är en familjemedlem som rider så får gärna andra familjemedlemmar vara med. De kan hjälpa till med små sysslor runt om ridklubben om de så önskar, självklart så får de dock även vara med bara för att kolla på om de föredrar att göra detta. Så ta gärna med syskon eller annan familj vid nästa ridpass.