Om travsporten i Sverige

Travsporten är otroligt populär här i Sverige vilket är väldigt tydligt när man jämför Sverige med andra länder. Här i Sverige så finns nämligen 33 olika travbanor från Jägersro i söder till Boden i norr. Det körs även travlopp på alla dagar om året förutom på julafton.

Varför trav är så populärt i Sverige

Det finns ett antal olika anledningar till varför trav är så populärt i Sverige som det är. Till att börja med så blir de allra flesta exponerade för travsporten tack vare att många av loppen till exempel körs på TV.

Det är även en väldigt populär sport på grund av att väldigt många människor väljer att spela på den. Trav är nämligen en av de mest populära sporterna att placera insatser på tillsammans med ishockey och fotboll.

Utöver detta så körs det ett antal stora lopp här i Sverige varje år som är populära på en internationell nivå. Lopp som Elitloppet, Åby Stora Pris, Olympiatravet och Svenskt Travderby. Dessa lopp leder vanligtvis till en folkfest i det närliggande området vilket gör att det blir en väldigt populär destination för familjer.

Hur man blir en kusk

Om du är intresserad av att bli en kusk så finns det ett par olika saker som du behöver göra innan du kan vara med och tävla i något av de större loppen. Till att börja med så krävs en licens, det finns dock många olika licenser tillgängliga så du behöver leta upp den licens som täcker det som du vill göra inom travsporten.

När du väl har fått din licens så är det bara att sätta igång med träningen. Det krävs nämligen en hel del träning för att bli en kusk som tävlar på elitnivå. När du känner att du börjar bli tillräckligt duktig så kan du vara med och tävla i allt mer avancerade lopp och klättra dig uppåt på så vis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *